Semizotu Yemeği
Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası yahut 1 adet rendelenmiş domates ( ben salça kullandım)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Toz biber
- Pul biber
Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotunu saplarıyla birlikte güzelce yıkayıp iri iri doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım ,zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyip ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı yahut rendelenmiş domatesi ek edip birkaç dakika pişirelim .
- Bulguru ekleyip biraz karıştırarak kavuralım.
- Doğradığımız semizotunu tencereye ekleyelim.
- Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirelim.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🌵 görüntüye @kaktusmutfakk instagram adresimden ulaşabilirsiniz 🌵🌸.
Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









