Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası yahut 1 adet rendelenmiş domates ( ben salça kullandım)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Toz biber
  • Pul biber

Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotunu saplarıyla birlikte güzelce yıkayıp iri iri doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım ,zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyip ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Salçayı yahut rendelenmiş domatesi ek edip birkaç dakika pişirelim .
  3. Bulguru ekleyip biraz karıştırarak kavuralım.
  4. Doğradığımız semizotunu tencereye ekleyelim.
  5. Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  6. Ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirelim.
  7. Ilık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🌵 görüntüye @kaktusmutfakk instagram adresimden ulaşabilirsiniz 🌵🌸.

Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maklube
Iceberg Salatası
Mücver
Yeşil Labneli Poğaça
Ağlayan Pasta
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
Hdabla | © 2025 |