Maklube

Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 kesim tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesi ,patlıcanı ,havucu soyalım ve daire formunda keselim ,bir su dolu kaba tuz atıp bekletin.
- Pirincimizi uygunca yıkayıp üstünü geçecek kadar olağan suda tuz ekleyerek bekletin 15 dk boyunca.
- Patates, havuç ve patlıcanları beklettiğimiz sudan alıp kağıt havlu yardımıyla ıslaklıklarını alıp yağımızda hafif kızarana kadar kızartın ve kaldırın.
- Tavuklarımızı suyu çıkana kadar kavurun, suyu çıktıktan sonra hafif sıvı yağla 2 -3 dk kavurun ,kavrulan tavuğumuzu alın.
- Uygun bir tencereye tavukaları en alta üstüne havuç, üstüne patates ,üstüne patlıcanlara dizin, deliksiz formda dizin.
- Pirinçlerinizi sudan çıkartıp bir tutam yıkayın ve tencerenin üstüne dizip suyunu koyun ve ocağın altını yüksek ateşte açın.
- Suyumuz kaynamaya başlayınca altını kısık suyunu çekene kadar bekleyin, suyu çeken yemeğimizin üstünü kağıt havluyla 10 dk dinlendirelim.
- Yemeğimizi servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



