Semizotlu Ve Çilekli Kinoa Salatası
Semizotlu Ve Çilekli Kinoa Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram taze semizotu
- 75 gram kinoa (haşlanmış, soğutulmuş)
- 25 gram kırmızı biber
- 25 gram sarı biber
- 25 gram salatalık
- 25 gram mor lahana
- 50 gram çilek
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz (isteğe göre)
Semizotlu Ve Çilekli Kinoa Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı biber, sarı biber, salatalık ve mor lahanayı küçük küpler halinde doğrayın.
- Kinoa karışımını hazırlayın: haşlanıp soğutulmuş kırmızı kinoayı zeytinyağı, sirke ve tuz ile karıştırın.
- Yıkanmış ve düzgünce süzülmüş semizotlarını servis tabağına yatak olarak yerleştirin.
- Semizotunun üzerine doğranmış zerzevatları ekleyin, akabinde kinoa karışımını üzerine gezdirin.
- Çilekleri ikiye bölerek salatanın üzerine yerleştirin ve çabucak servis edin.
Püf noktaları materyallerin taze olmasına ihtimam gösterin. Sebzelerin sararmış kısımlarını temizleyin ve bol suda yıkadıktan sonra uygunca süzülmesini bekleyin. Servis öncesinde kinoa karışımını sebzelerin üzerine gezdirin ki sebzeler tazeliğini korusun. Dilerseniz birkaç damla limon suyu yahut nar ekşisi ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Besin kıymeti bir porsiyon (yaklaşık 150 g): 60 kcal.
Semizotlu Ve Çilekli Kinoa Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







