Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 tane kapya biber (tercihen)
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1cay kaşığı karabiber
  • Çörekotu
  • 2 bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (1 sarışını üstüne sürmek için ayıralım )
  • Yarım bardak sade soda

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli olarak iç harcınmızı hazırlayalım.
  2. Bir adet soğanı küp küp doğruyoruz, tıpkı uzunlukta kapya biberi de doğrayıp, pişiriyoruz pembeleşip pişmeye başlayınca yıkadığımız küçüğe yakın formda doğradığımız ıspanakları tavamıza alıyoruz.
  3. Kendi suyunu salacaktır aslında birşey koymaya gerek yok suyunu salan ıspanaklra tuz ve karabiberimizi de ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Yufkalari alıyoruz ortadan iki ucu başbaşa gelcek formda üst üste katliyoruz.
  5. Dağa sonra eşit 8 modüle kestiğimiz yufkalara harcımızı sürüyoruz.
  6. İç harcımızıda ekleyip, hafif kalın sarıyoruz daha sonra üstüne ayırdığımız yumurtadan sürüyoruz. Üstüne de çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısınan fırına 180c° 35 dk pişirelim üstü kızarınca (fırından fırına 5 10 dk fark gösterebilir) fırından alalım, birinci sıcaklığı çıkınca servis edelim. Herkese afiyet bal şifa olsun❤

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimek Mantısı (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Buzluk Kurabiyesi (Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye) (Videolu)
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Afyon Kaymağı
Krep Suzette
Vişneli Limonlu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |