Şekli Şahane Elmalı Kurabiye

Şekli Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı kadar un
İç harç için;
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi (ben kullanmadım)
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alıp üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp biraz çekene kadar kavuralım.
- Tarçını ve cevizi ekleyip büsbütün suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakalım.
- Hamur için yoğurma kabında margarin,sıvı yağ,yoğurt,yumurta,pudra şekeri,nişasta ve vanilini elimizle güzelce karıştıralım.
- Sonrasında denetimli olarak unu ve k. Tozunu ek edip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içimizde yassılaştırarak hamuru açalım içine yarım tatlı kaşığı iç harcından koyup yarım ay halinde kapatalım.
- Kenarlarını baş parmağımız ve işaret parmağımız ortasında hafifçe bastırıp içe hakikat katlayalım.
- Her katlamada katladığımız kısmın sonundan sürece devam edelim.
- 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









