Şekerpare (Tam Ölçü)

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Şekerpare için;

  • 2 adet yumurta (1 tam 1 adedinin beyazı)
  • 150 gram teremyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti yapın. Su şekeri karıştırıp uygun bir kapta 15 dk kaynatın.
  2. Limon suyunu ekleyip 1-2 dk daha kaynatın ve kapatın soğumaya bırakın.
  3. Yumurta, şeker, irmik, teremyağ sıvı yağı karıştırıp kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  4. En sona unu bırakın ve denetimli biçimde ekleyin.
  5. Kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın sonra rulo üzere biçim verip kenarlarını sıkın oval hale gelecektir.
  6. Yağlanmış tepsiye dizerken parmağınız ile üzerine hafif basın.
  7. Ben 25 dk fansız fırında 200 derecede pişirdim.
  8. Fırından alınca direk soğumuş şerbeti tatlının üzerine döktüm.
  9. 2 saat içinde çok hoş çekmişti.
  10. Biraz daha kıtır bir kıvam isterseniz fırından alınca olmazda bir 5 dk sonra şerbeti dökün.
  11. Normalde 24 adet çıkar fakat ben kimilerini biraz büyük yapmışım 23 adet çıktı🤭.Afiyet olsun 😋.

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık İncecik Krep
Fırında Sütlaç
Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)
Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması
Çıtır Yufka Lahmacun
Hdabla | © 2025 |