Çıtır Yufka Lahmacun

Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç materyal için;

  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 iri domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 /2 su bardağı su

Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilir, 1 yufka ortalanarak üzerine açılır. Sostan fırçayla ince bir katman sürülür. Kenarda kalan yufkalar tepsi içine 4 kenardan katlanır. İç gereç hafif iri kalacak biçimde çekilir. Yufka üzerine harçtan ince bir katman sürülür.
  2. Önceden ısıtılan 200 derece fırında ,en alt katta 10-15 dakika, fırınla temas edecek formda en alt yere koyarak 10 dakika pişirilir. Azamî denetimli bir biçimde 25 dakika pişirilir.
  3. Yanında sumaklı maydanozlu soğan ,söğüş domates, roka ve limon dilimleriyle servis edilir. Çıtır lahmacunumuz hazır. Her bir tepsi 2 lahmacuna muadildir.

Afiyet olsun. 🥰

Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Anne Kurabiyesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Dereotlu Poğaça Tarifi
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Mücver
Soslu Nohutlu Semizotu Salatası
Ispanak Yatağında Balık
Love Pizza
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet