Çıtır Yufka Lahmacun

Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç materyal için;
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 iri domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) bağ maydanoz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sos için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 /2 su bardağı su
Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilir, 1 yufka ortalanarak üzerine açılır. Sostan fırçayla ince bir katman sürülür. Kenarda kalan yufkalar tepsi içine 4 kenardan katlanır. İç gereç hafif iri kalacak biçimde çekilir. Yufka üzerine harçtan ince bir katman sürülür.
- Önceden ısıtılan 200 derece fırında ,en alt katta 10-15 dakika, fırınla temas edecek formda en alt yere koyarak 10 dakika pişirilir. Azamî denetimli bir biçimde 25 dakika pişirilir.
- Yanında sumaklı maydanozlu soğan ,söğüş domates, roka ve limon dilimleriyle servis edilir. Çıtır lahmacunumuz hazır. Her bir tepsi 2 lahmacuna muadildir.
Afiyet olsun. 🥰
Çıtır Yufka Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










