Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü (belirli bir gramda olması gerekmiyor, ne kadar isterseniz koyabilirsiniz)
- 1 su bardağından biraz az şehriye
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk haşlanır ve didiklenir (suyunu saklayın).
- Yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
- Şehriye eklenir ,biraz daha kavrulduktan sonra tavuklar eklenir.
- Ardından tuz ve baharatlar damaktadına nazaran eklenir ve üzerini geçene kadar kaynar su eklenir.
- Bu etapta tavuk haşlandıktan sonra kalan suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
- Suyu biraz fazla koyabilirsiniz zira şehriyeler çekiyor ya da azar azar gereksinim epey su ekleyebilirsiniz, daha denetimli olur.
- Şehriyeler yumuşayınca çorbanız hazır olmuş demektir.
- Üzerine maydanoz serperek süsledim.Afiyet olsun.
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


