Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü (belirli bir gramda olması gerekmiyor, ne kadar isterseniz koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağından biraz az şehriye
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk haşlanır ve didiklenir (suyunu saklayın).
  2. Yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. Şehriye eklenir ,biraz daha kavrulduktan sonra tavuklar eklenir.
  4. Ardından tuz ve baharatlar damaktadına nazaran eklenir ve üzerini geçene kadar kaynar su eklenir.
  5. Bu etapta tavuk haşlandıktan sonra kalan suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
  6. Suyu biraz fazla koyabilirsiniz zira şehriyeler çekiyor ya da azar azar gereksinim epey su ekleyebilirsiniz, daha denetimli olur.
  7. Şehriyeler yumuşayınca çorbanız hazır olmuş demektir.
  8. Üzerine maydanoz serperek süsledim.Afiyet olsun.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bread
Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)
Islak Kek
Portakallı Kek
Etli Pilav Tabağı
Sahur İçin Sıcak Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet