Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü (belirli bir gramda olması gerekmiyor, ne kadar isterseniz koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağından biraz az şehriye
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk haşlanır ve didiklenir (suyunu saklayın).
  2. Yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. Şehriye eklenir ,biraz daha kavrulduktan sonra tavuklar eklenir.
  4. Ardından tuz ve baharatlar damaktadına nazaran eklenir ve üzerini geçene kadar kaynar su eklenir.
  5. Bu etapta tavuk haşlandıktan sonra kalan suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
  6. Suyu biraz fazla koyabilirsiniz zira şehriyeler çekiyor ya da azar azar gereksinim epey su ekleyebilirsiniz, daha denetimli olur.
  7. Şehriyeler yumuşayınca çorbanız hazır olmuş demektir.
  8. Üzerine maydanoz serperek süsledim.Afiyet olsun.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Tavuk Kapama
Zeytinyağlı Taze Fasülye
Mütebbel Tarifi
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Rulo Patlıcan
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2024 |