Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 7 su bardağı su (bir kısmını et suyu kemik suyu yada tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dereotu

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce yıkayıp küçük doğrayalım, bir kenarda dursun.
  2. Yağları tencereye alıp soğanı yemeklik doğrayalım ,altını kısıp soğanlar pembeleşinceye kadar ortada bir karıştırarak kavuralım.
  3. Üzerine mantarı ekleyelim yeniden kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım.
  4. Suyu azalınca 3 yemek kaşığı unu ekleyip bir iki çevirelim.
  5. Üzerine suyu ekleyelim varsa et suyundan da ekleyip güzelce karıştıralım .
  6. Kısık ateşte bir 10 dakika pişirelim.
  7. 1 bardak sütü ekleyelim ,karabiber, tuz ekleyip 5 dakika sonra altını kapatalım.
  8. Üzerine incecik doğradığımız dereotunu ekleyip servis edelim.

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zayıflamak İçim Smoothie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pide
Vanilya Çilek Çantası
Doritoslu Salata
Mükemmel Hamburger Ekmeği (Videolu)
Fırında Kabak Tatlısı
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet