Şehriyeli Tavuk Çorbası
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 4 tane domates
- 2 tane soğan
- 2 tane biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 10 bardak su
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü doğrayıp 30 dakika haşlayalım.
- Daha sonra soğanları doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra binerleride de doğrayıp biraz kavuralım.
- Haşladığımız tavuk göğsünü çıkaralım ve tiftikleyelim.
- Daha sonra domatesler koyup kavuralım ve tiftiklediğimiz eti içine ekleyelim.
- Haşladığımız tavuk suyunu içine ekleyelim.
- Karabiber ,tuz ,salçayı ekleyelim.
- Tavuk 10 dakika kaynadıktan sonra şehiryeyi ekleyelim ,şehriyeler olunca servis edelim.
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















