Muzlu Cevizli Güllaç

Muzlu Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 150 gram dövülmüş ceviz
  • 1 adet muz

Muzlu Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alıp, üzerine şekeri ilave edip ocağın altını açın ve daima karıştırarak şekerin erimesini bekleyelim eriyen şekerin üzerine şekerli vanilin döküp ocağın altını kapatalım (süt ne kaynasın ne de çok sıcak olsun ).
  2. Sütlü karışı az bişey soğumaya bırakın.
  3. Dikdörtgen borcamın en altına az bi ölçü süt dökün üzerine bir tane güllaç yaprağı tekrar üzerine sütlü karışımından olmak üzere bu süreci 5 kat devam ettirin.
  4. Orta katına gelince cevizi orta katına döşeyelim ve muz bilimlerini cevizlerin üzerine dizin.
  5. Güllaç yaprağı, süt karışımı olacak halde güllaç yaprakları bitene kadar devam edin.
  6. Ve istediğiniz biçimde süsleyiniz.
  7. Tercihen buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Afiyet olsun şimdiden.

Muzlu Cevizli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Sucuk
Tuzlu Çubuk Kurabiye
Yumurtalı Bebek Kahvaltısı
Kayseri Nevzine Tatlısı
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
5 Dakikada 3 Malzemeli Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet