Şeftalili Yaz Keki
Şeftalili Yaz Keki Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 adet büyük uzunluk şeftali
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı (yarısı şeftalilerin üstüne yarısı ise kek harcı döküldükten sonra eşit kabarması için üst kısmına)
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şeftalili Yaz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalilileri (kabuklu yahut kabuksuz) ince dilimler halinde doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza dizelim.
- Ayarladığımız ceviz içini ve erittiğimiz tereyağın yarısını şeftalili alt tabanımıza dökelim.
- Kek harcı için 3 yumurta ve 1 su bardağından bir parmak eksik şekerimizi yeterlice karışana kadar çırpalım.
- 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yağımızı karıştırdığımız yumurta ve şekerimize ilave edelim.
- 2. 5 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu ve şekerli vanilini (eleyebilirsiniz) harca dahil edip kısa bir müddet daha çırpalım.
- Hazırladığımız kek harcını şeftalili alt tabanımıza dökelim ve ayırdığımız yarım kalan tereyağını eşit bir biçimde üzerine dökelim.
- 180 derece fırına koyup alt üst 40-45 dakika denetimli bir formda pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kek birinci sıcağını saldıktan sonra kekimizi karşıt çevirelim ve servis edelim, afiyet olsun.
Şeftalili Yaz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








