Sebzeli Tavuk Yahni

Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü ( tavuğun başka modülleri ilede yapabiliriz)
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2,5 su bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk yahniyi yapmak için, öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım( çok küçük olmayacak şekilde),sebzeleride fotoğrafta olduğu üzere doğrayıp hazır edelim.
- Yemeğimizi yapacağımız uygun bir tencereye, yağı ve tavuk etini alarak ,yüksek ateşte kavurup mühürleyerek,süzgeç kepçe ile tabağa alalım.
- Aynı tencerede soğanı,biberleri, sarımsağı kavurup ,salçayı,tuz ve baharatlarını ek ederek bir kaç tıp karıştırıp kavuralım.
- Patatesleri de tencereye ekleyip kavuralım.
- Mühürlenen tavuk etini de ek ederek,suyunuda katıp kaynamaya bırakalım.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra, tavuk ve patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tavuk yahni yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun! 🌺🌺🌺.
Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











