Pratik Borcam Tatlısı

Pratik Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
Muhallebi için;
- 2 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 litre süt
Piştikten sonra;
- 1 paket vanilin
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket krem şanti
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker (tadına nazaran fazlalaştırın)
- 2 su bardağı süt
- İsterseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz
Pratik Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebisi için tencereye un şeker nişastayı alıp karıştırıyoruz daha sonra sütü ekleyip ocakta katılaşıncaya kadar 15 dakika pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiye vanilin ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca üzerine krem şantiyi ekleyip 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- İster sütle ister suyla ıslatıp bisküvileri borcama diziyoruz daha sonra üzerine muhallebi sonra tekrar bisküvi biçiminde dizerek 4 kat tamamlıyoruz ve dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Çikolatalı sos için tüm gereçleri karıştırıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz daha sonra soğuyan tatlıya soğuk sosu güzelce eşit yayıp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsunnnn.
Pratik Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







