Sebzeli Tavuk Haşlama
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğüs eti
- 2 tane patates
- 1 tane soğan
- 2 tane havuç
- 1-2 sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
Üzeri için;
- Maydanoz
- Limon
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı ekleyip dilimlediğimiz tavuk göğüslerini(siz isterseniz tavuk budu, yada bütün tavuk kullanabilirsiniz) ekleyin ve tavuklar suyunu verip çekinceye kadar pişirin. Pembeleşen tavukları bir tabağa alıp kenara ayırın.
- Ardından küçük küp halinde doğranmış soğanları ekleyin kavurun.
- Ardından havuçları ekleyin ve patatesleri ekleyin biraz kavurun. Tavukları da ekleyin.
- 1 kaşık unu ekleyip biraz bu türlü kavurun.
- Kavurduğunuzdan emin olduktan sonra suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca sarımsağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Kaynamaya bırakın.
- Kısık ateşte 20-25 dk kaynadıktan sonra. Kapatın.
- Bir kaç kısım maydanoz doğrayın ekleyin. Ve limon sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















