Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 1-2 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Üzeri için;

  • Maydanoz
  • Limon

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı ekleyip dilimlediğimiz tavuk göğüslerini(siz isterseniz tavuk budu, yada bütün tavuk kullanabilirsiniz) ekleyin ve tavuklar suyunu verip çekinceye kadar pişirin. Pembeleşen tavukları bir tabağa alıp kenara ayırın.
  2. Ardından küçük küp halinde doğranmış soğanları ekleyin kavurun.
  3. Ardından havuçları ekleyin ve patatesleri ekleyin biraz kavurun. Tavukları da ekleyin.
  4. 1 kaşık unu ekleyip biraz bu türlü kavurun.
  5. Kavurduğunuzdan emin olduktan sonra suyunu ekleyin.
  6. Kaynamaya başlayınca sarımsağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  7. Kısık ateşte 20-25 dk kaynadıktan sonra. Kapatın.
  8. Bir kaç kısım maydanoz doğrayın ekleyin. Ve limon sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Mantısı
Fırında Soslu Patates
Pirinç Pilavı
Ev Yapımı Limonata (Buzluktan Çıktı)
Diyet Kahvaltı Tam Buğday Unlu Krep
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |