Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantı
- 400 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
- Tuz
Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu koyup ocağa alıp haşlama yapıyoruz.
- Başka bir kapta yoğurdu rendelenmiş sarımsağı birazda tuz ek edip karıştırıyoruz.
- Haşladığımız mantıyı yoğurdun içine döküyoruz.
- Küçük ve derin bir tavada zeytinyağ ve salçayı alıp ocakta karıştırıyoruz salçanın kokusu çıkınca üzerine yarım çay bardağı su ek ediyoruz kıvam alınca altını kapatıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz üzerine sosu döküp servis yapıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.
Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








