Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı ( dana eti)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 domates yahut domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sebzeli Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimizi tavaya ekleyip, etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Etler suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kavuralım.
  3. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ek edip, karıştırmaya devam edelim.
  4. Rendelenmiş domates yahut domates sosunu ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip 3-5 dk pişirelim.
  6. Yanında pilav salata eşliğinde servis edelim.

Sebzeli Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Pratik Mercimek Köftesi
Tavuklu Yaprak Sarma
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)
Enfes Teretür Mezesi
Çıtır Patates (Videolu)
Çatlak Kurabiye (Denemeyen Pişman)
Hdabla | © 2025 |