Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapıya biber
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 4 su bardağı sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ek edelim.
  3. 2-3 dakikada o denli pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ek edip karıştıralım. (ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
  4. Suyunu ekleyip, kapağını kapatalım.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Pizzası
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça (Videolu)
Günün En Güzel Saati
Hdabla | © 2025 |