Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapıya biber
- Çok az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ek edelim.
- 2-3 dakikada o denli pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ek edip karıştıralım. (ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
- Suyunu ekleyip, kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
