Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ölçek bulgur
- 1 kaşık acı biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet kapta biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 adet sarımsak
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 7 türlü baharatı
- Kimyon
- Su
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeler doğrandıktan sonra evvel soğan yumuşayana kadar kavrulur daha sonra sarımsak eklenir birkaç dakika karıştırarak pişirilir.
- Daha sonra yeşil ve kapya biber eklenir.
- Sebzeler kavrulduktan sonra domates eklenir.
- Pişen sebzelerin üzerine bir kaşık acı biber salçası bir kaşık domates salçası eklenir( acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullanabilir)kavrulur.
- Baharatlar da damak tadına nazaran eklendikten sonra son olarak bulgur eklenir.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su( tavuk yada et suyu da konulabilir) eklenir.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak yavaş yavaş pişirilir.
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















