Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı

Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 ölçek bulgur
  • 1 kaşık acı biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 adet kapta biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet sarımsak
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 7 türlü baharatı
  • Kimyon
  • Su

Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler doğrandıktan sonra evvel soğan yumuşayana kadar kavrulur daha sonra sarımsak eklenir birkaç dakika karıştırarak pişirilir.
  2. Daha sonra yeşil ve kapya biber eklenir.
  3. Sebzeler kavrulduktan sonra domates eklenir.
  4. Pişen sebzelerin üzerine bir kaşık acı biber salçası bir kaşık domates salçası eklenir( acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullanabilir)kavrulur.
  5. Baharatlar da damak tadına nazaran eklendikten sonra son olarak bulgur eklenir.
  6. Üzerini geçecek kadar kaynar su( tavuk yada et suyu da konulabilir) eklenir.
  7. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak yavaş yavaş pişirilir.

Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çin Usulü Sebzeli Tavuk
Pratik Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Portakallı Kek
İçli Köfte Mardin-Urfa
İrmikli Cheesekek
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Hdabla | © 2025 |