Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (keki tatlı sevenlerdenseniz 1.5 koyabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalı güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan doğrayın.
- Üzerine yumurta, şeker, yağı ek edip blenderdan geçirin.
- Daha sonra vanilin, kabartma tozu ve unu katarak mikserle karışımı harmanlayın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede 40 dakika pişirin. Fırından fırına fark edebilir. Ortada kürdanla denetim edebilirsiniz.
- Sosu için iki portakal suyunu ve 2 kaşık şekeri tavaya alıp kaynatın. Şerbet kıvamını alan sosu soğumaya bırakın.
- Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sosu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




