Sarımsaklı Ekmek
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Büyük 1 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 6-7 kısım maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- Kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğurma kabımızın içerisine bir bardak sütü ,suyu bir cezvede ısıtarak alıyoruz.
- Üzerine tuzu ,şekeri ,mayayı ,sıvı yağ ve denetimli bir formda unu ekliyoruz, yumuşak hafif ele yapışır bir hamur elde ediyoruz ,mayalanması için üzerini kapatıp 30 dakika kadar ılık bir ortamda dinlendiriyoruz.
- Ardından derin bir kasenin içerisine ezdiğimiz sarımsağı, sıvı yağı ,tereyağı ,ince ince kıydığımız maydanozu ve baharatlarını ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Sosumuz da hazır daha sonra uygun bir tepsi içerisine yağlı kağıt seriyoruz hamurumuzu ikiye bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamuru yarısını fırın tepsisine elimizle bastırarak yayıyoruz bir rulet yardımı ile pasta dilimler üzere dilimliyoruz .
- Daha sonra hazırladığımız sosu hamurun her yerine gelecek halde sürüyoruz en üstüne rendelediğimiz kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
- 180° fırında ortalama 30- 35 dakika kadar kaşar peynirler eriyene kadar pişiriyoruz ,deneyecek olan herkese afiyet olsun.
- Hamurun öteki yarısını dört tane açma yaptım sizlere de fikir olsun arkadaşlar😋.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













