Elmalı Kurabiye (Borcamda)

Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 150 gram tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 2-3 dolu yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim.
- Üzerine şeker ve tarçını ek edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri formda çektirdiğimiz cevizi ekleyelip karıştıralım.
- Elmalarımızı farklı bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; uygun bir kabın içerisine tereyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamuru için; uygun bir kabın içerisine tereyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde modül ayıralım ve buzluğa koyalım yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama büyük modül hamuru elimizle eşit formda yayalım.
- Elmalı harcımızı da hamurun üzerine koyup düzleyelim ayırdığımız kesim hamuru elmaların üzerine rendeleyelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim. Pişen kurabiyelerimizin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra istenilen büyüklükte keselim ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun😊.
Elmalı Kurabiye (Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










