Saray Usulü Ciğer Kavurma

Saray Metodu Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan (jülyen doğranmış)
  • 500 gram tavuk ciğeri (temizlenmiş ve yıkanmış)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri yada sıvı krema

Saray Adabı Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve yavaşça kızarana kadar kavurun.
  2. Soğanları tavadan alıp bir kenara koyun. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin.
  3. Hazırladığınız ciğerleri tavaya ekleyin. Yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca daima karıştırarak pişirin. Ciğerlerin rengi dönene kadar devam edin.
  4. Üzerine yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin, ciğerlerin yarısına kadar kaplayacak biçimde olmalı.
  5. Kavurduğunuz soğanları tekrar tavaya ekleyin ve karıştırın.
  6. Tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip tüm materyalleri harmanlayın.
  7. Son olarak labne peynirini yada kremayı ekleyin ve karıştırarak sosu ciğerle düzgünce bütünleştirin.
  8. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  9. Ciğer kavurmayı sıcak servis edin. Yanında pilav yahut lavaş ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Saray Yordamı Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Ekmeği
Dubai Çikolatası
1. Gün İftar Menüm
Nefis Karnıyarık Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kek
Enginarlı Pilav
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet