Saray Usulü Ciğer Kavurma

Saray Metodu Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan (jülyen doğranmış)
- 500 gram tavuk ciğeri (temizlenmiş ve yıkanmış)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2,5 çay kaşığı sarımsak tozu
- 4 yemek kaşığı labne peyniri yada sıvı krema
Saray Adabı Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve yavaşça kızarana kadar kavurun.
- Soğanları tavadan alıp bir kenara koyun. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin.
- Hazırladığınız ciğerleri tavaya ekleyin. Yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca daima karıştırarak pişirin. Ciğerlerin rengi dönene kadar devam edin.
- Üzerine yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin, ciğerlerin yarısına kadar kaplayacak biçimde olmalı.
- Kavurduğunuz soğanları tekrar tavaya ekleyin ve karıştırın.
- Tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip tüm materyalleri harmanlayın.
- Son olarak labne peynirini yada kremayı ekleyin ve karıştırarak sosu ciğerle düzgünce bütünleştirin.
- Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Ciğer kavurmayı sıcak servis edin. Yanında pilav yahut lavaş ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Saray Yordamı Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

