Salçasız Etli Nohut Yemeği

Salçasız Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 350 grm et (ne kadar istersen)
  • 300 grm nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1,5 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Salçasız Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohutlar geceden ıslatılır ve kabartılır.
  2. Tereyağ ve sıvı yağı düdüklüye koy. Isınınca etleri ekle rengi değişene kadar yüksek ateşte kavur. Rengi değişince sirkeyi ekle ve yarım çay bardağı sıcak su ekle suyu çekimceye kadar kavurmaya devam et.
  3. Suyunu çekince soğanı ekle ve kavur. Soğanlar konusu gidince nohutu ekle bir iki çevir ve içine tuz karabiber ekle.
  4. Son olarak sıcak suyu ekle ve kaynayınca düdüklüyü kapat. 30 dk düdüklü tencerede pişsin.

Salçasız Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alman Sosisli Çorba
Kızarmış Ekmek Üzerinde Şakşuka
Kabaklı Salatalık Mezesi (Pişirme Yok Bir Kabak Varsa Dene!)(Videolu)
Kadayıflı Baklava
Tavuk Köftesi
Anneanne Usulü Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |