Alman Sosisli Çorba

Alman Sosisli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 3 adet havuç
- 1 adet pırasa (yeşil kısmı fazla olmasın)
- 1 küçük modül kereviz (ben koydum elinizde yoksa kasvet yok)
- Biraz maydanoz
- 1.2 litre zerzevat bulyonlu kaynar su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 adet sosis
- 100 ml krema
Alman Sosisli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağı eritin içine küp küp doğramış olduğunuz zerzevatları (maydonoz hariç) ekleyin 5 dk kavurun.
- Kaynar su ile bulyonu ekleyin 30 dk kısık ateşte kaynatın.
- Ardından dilim dilim kestiğiniz sosis ekleyip kremayı koyup bir beş dakika daha kaynatın.
- Muskat rendesi, tuz karabiber biraz da kekik ile tadına bakın.
- İnce ince kestiğiniz maydonoz ile süsleyip servise sunun.
- Almanyanın klasik sosis çorbası hazır. Çocuklar da çok sever.
Deneyenler şimdiden helal güzel olsun.
Alman Sosisli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


