Şakşuka

Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet sarımsak

Domates sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup orta büyüklükte doğruyoruz. Tuzlu suda acısını çıkardıktan sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  2. Biberlerin tohumlarını çıkartıyoruz.
  3. Orta büyüklükte doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuruyoruz.
  4. Kavrulmasına yakın 2 diş sarımsağı ezip biberlerle birlikte 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
  5. Domates sosu için domatesleri çok küçük olacak formda doğruyoruz, zeytinyağ, tuz, karabiber,sarımsak ve salçasını koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Tüm materyalleri uygun bir kapta karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 🌸 (malzemeler kişi sayısına nazaran arttırılabilir. ).

Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Izgara Tadında Tavuk
Mercimekli Poğaça
Nefis Rokalı Salata
Sodalı Çıtır Börek
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |