Şakşuka
Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet sarımsak
Domates sosu için;
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup orta büyüklükte doğruyoruz. Tuzlu suda acısını çıkardıktan sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Biberlerin tohumlarını çıkartıyoruz.
- Orta büyüklükte doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulmasına yakın 2 diş sarımsağı ezip biberlerle birlikte 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Domates sosu için domatesleri çok küçük olacak formda doğruyoruz, zeytinyağ, tuz, karabiber,sarımsak ve salçasını koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tüm materyalleri uygun bir kapta karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 🌸 (malzemeler kişi sayısına nazaran arttırılabilir. ).
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














