Saç Kavurma Tarifi
Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı et
- 150 gram kuyruk yağı
- 2 adet orta uzunluk kırmızı biber
- 2 adet orta uzunluk yeşil biber tatlı
- 3 diş sarımsak
- 4 uzunluk domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuş başı etini yıkayalım daha sonra düdüklü tencereye alalım üzerine biraz tuz serpelim ve üzerine 1 su bardağı kadar kaynamış su ek edelim ve etimizi pişmeye bırakalım o pişerken biz de öteki materyalleri hazırlayalım.
- Saç tavamızı ocağa yahut ateşin üstüne alalım daha sonra içine kuyruk yağı ekleyelim ve eritelim.
- Tamamen erdikten sonra doğranmış olduğumuz yeşil biber ve kapya biberimizi ekleyelim onlar pişerken soğanları ve rendelenmiş olan sarımsağı ekleyerek karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
- Kabuklarını soyduğumuz ve yemeklik doğradığımız domatesleri ve baharatları ve tuzu da ek ederek karıştıralım pişmesini sağlayalım.
- Diğer yandan düdüklü tencerede pişen etimizi suyu ile birlikte saç da pişen sebzelerimizin üzerine ekleyelim ve karıştıralım bu biçimde 10 dakikada daha pişirelim daha sonra servise hazır.
- Servis için; 👇 pirinç pilavı yoğurt çorbası acılı ezme kola.
Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














