Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et
  • 150 gram kuyruk yağı
  • 2 adet orta uzunluk kırmızı biber
  • 2 adet orta uzunluk yeşil biber tatlı
  • 3 diş sarımsak
  • 4 uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuş başı etini yıkayalım daha sonra düdüklü tencereye alalım üzerine biraz tuz serpelim ve üzerine 1 su bardağı kadar kaynamış su ek edelim ve etimizi pişmeye bırakalım o pişerken biz de öteki materyalleri hazırlayalım.
  2. Saç tavamızı ocağa yahut ateşin üstüne alalım daha sonra içine kuyruk yağı ekleyelim ve eritelim.
  3. Tamamen erdikten sonra doğranmış olduğumuz yeşil biber ve kapya biberimizi ekleyelim onlar pişerken soğanları ve rendelenmiş olan sarımsağı ekleyerek karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
  4. Kabuklarını soyduğumuz ve yemeklik doğradığımız domatesleri ve baharatları ve tuzu da ek ederek karıştıralım pişmesini sağlayalım.
  5. Diğer yandan düdüklü tencerede pişen etimizi suyu ile birlikte saç da pişen sebzelerimizin üzerine ekleyelim ve karıştıralım bu biçimde 10 dakikada daha pişirelim daha sonra servise hazır.
  6. Servis için; 👇 pirinç pilavı yoğurt çorbası acılı ezme kola.

Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Pizza Poğaça
Kek
Bebek Keki
Susamlı Patates Dilimleri
Soğuk Baklava
Kilis Tava (Ev Usulü)
Hdabla | © 2025 |