Kek

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı zeytin yağı

Üstüne isteğe bağlı;

  • Damla çikolatası

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. İçine süt, kakao, vanilya ve yağı ekleyerek iyicene çırpalım.
  3. Un ve kabartma tozunu koyarak bütün materyalleri karıştıralım.
  4. Kek kalıbını yağladıktan sonra kek hamurumuzu içine dökelim.
  5. 180 derecede ısıtılmış fırınımıza kek kalıbımızı koyalım.
  6. Kekimiz kabardıktan sonra fırından kekimizi çıkartalım. Herkese afiyet olsun.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:5 Dakikada Supangle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Toplar
Gül Reçeli
Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar
İnek Peyniri
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Un Yok Yağ Yok Fıstıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |