Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalı yufka
  • 200 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • Ceviz yahut fındık

Şerbeti için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritip üzerine sıvı yağ dökelim sonrasında yufkamızı yapacağımız borcama nazaran keselim yahut uygun bir tepsiniz varsa orda olur.
  2. Yufkaları tek tek tepsiye alıp ortalarına yap gezdirelim orta kata gelince ceviz dökelim ve geriye kalan yufkalarla tıpkı sürece devam edelim yufkalar bitince üzerine kalan yağı dökelim şayet yağ yetersiz gelirse sıvı yağ eklenebilir.
  3. Baklavamızı kesip evvelden ısıttığımız 160 derece fırında 50 yahut 60 dk pişirelim üzeri kızarınca kapatalım.
  4. Baklava fırına verdikten sonra şerbeti hazırlayalım sütü ve şekeri ocağa alarak 5 dakika kaynatıp kapatalım kapattıktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim ve 4 saat dinlendirelim.
  6. Üzeri için kakao ve pudra şekeri karıştırıp serpiştirelim ve son olarak ben üzerine çikolata rendesi yaptım sizde tercihe bağlı yapabilirsiniz.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar (Hazırını Aratmayan Bir Tatlı)
Kıymalı Ispanak Yemeği
Katı Yağsız Brownie Kurabiye Tarifi
Mercimekli Sıkma Köfte
Tok Tutan Gaz Yapmayan Gece Maması 6-12 Ay
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found