Rulo Patlıcan

Rulo Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk kemer patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 tane orta uzunluk domates ya da 300 gram domates püresi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine süslemek için;

  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates

Rulo Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur en ince kesebildiğimiz kadar uzunluğuna dilimlenir ,bir kaseye su doldurulur.
  2. İçine bir tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker atıp karıştırılır ,kesilen patlıcanlar bu suda 10 dakika bekletilir.
  3. Daha sonra pak suyla yıkanıp kurulanır.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür, kurulanan patlıcanlar tepsiye dizilir.
  5. Üzerlerine tekrar fırça ile zeytinyağı sürülür az ölçüde tuz ve kırmızı toz biber serpilerek 200 derecelik fırında hafif pembe olacak formda 15 dakika pişirilir. (ya da olağan tavada az yağda gerili önlü kızartılır).
  6. Bu ortada soğan minicik yemeklik doğranır farklı bir tavada az yağla kavrulur kıyma ek edilir 1 adet çarliston biber ek edilir sarımsağı tuzu karabiberi atılır bir adet domates minik doğranıp ek edilir gereçler özleşene kadar 10 dakika kavrulur altı kapatılır.
  7. Fırında kızaran patlıcanlar bir tabağa alınır üzerlerine kıymalı harçtan her yerine sürülür halinde kıvrılır kare borcama sırayla dizilir .
  8. Patlıcanlar bittiğinde farklı bir kapta kalan yağ ek edilir üzerine salça koyularak kavrulur daha sonra domates püresi ya da 2 adet domates rendelenerek ilave edilir gereçler kaynamaya başlayınca üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edilir karabiber ve tuz desteği yapılarak 5 dakika kaynatılır.
  9. Borcamdaki rulo patlıcanların üzerine bu sos dökülür dileğe nazaran ince biber ve domatesli üzeri süslenerek evvelden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika suyu bitene, biberler kızarana kadar pişirilir afiyet olsun 🥰.

Not. Eşlikçi olarak yanına pilav ve cacık kusursuz oluyor.

Rulo Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Elmalı Turta
Ebelik Otu Üçgen Sarması
Tavuk Tabanlı Pizza
Mayonez
Muzlu Chia Puding (Pcos Dostu – Rafine Şekersiz – Lif Zengini)
Fıstıklı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |