Reyhan Şurubu
Reyhan Şurubu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet reyhan
- 4- 5 tane hibisküs
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
Reyhan Şurubu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Reyhanları yıkayıp bir kaba alıyoruz. Sıcağa sağlam bi kap da olabilir.
- Yıkanan reyhanları limon tuzu ekleyerek elimizde olabildiğince mıncıklıyoruz.
- Böylelikle rengi ortaya çıkacak şayet sizinkinin de rengi benimki üzere açık olduysa 3-4 adet hibiskus ekleyebilirsiniz çok hoş renk veriyor sıhhat açısından da çok düzgün.
- Üzerine toz şeker ekleyip tekrar karıştırıyoruz o sırada kaynayan 2 litre suyu üzerine ekleyip kaşıkla bir iki cins dönderiyoruz.
- Ondan sonra üzerine tepsiyle kapatıp sabaha kadar dinlendiriyoruz.
- Benim yaptığım bu prosedür demleme metoduyla yapılan reyhan şurubu kaynatanlar da var biliyorum lakin ben bu formülü çok seviyorum.
- Sabahleyin kalktığımda birkaç cins döndürüp tadına bakıyorum.
- Limontuzu eksikse atıyorum şayet her şey tamsa süzekle süzüp dolaba kaldırıyorum.
- Bu ortada pet şişeye koyup difrizede kaldırabiliyorsunuz sonra çıkarttığınızda resen eriyor isterseniz içine su da ekleyebilirsiniz koyu gelirse şahane bir şurup yazın günü en azından doğal ve ne içildiğini biliyoruz.
Reyhan Şurubu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















