Revani Tatlısı

Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra çeyrek limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kıvam alması için soğumaya bırakılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak düzgünce çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek güzelce çırpılır.
- Yağladığımız borcama bu harcı döküp 200 derece fırına 15 dakika sürülür.
- Yüzü kızaran revani tatlımızı soğuması için dışarı alırız.
- Soğuyan kekimizi dilimlere ayırıp üzerine şerbetini tamamı her yere eşit gelecek biçimde dökülür.
- Buz dolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi yahut fıstık üzere gereçlerle isteğe nazaran süslenir ve servis edilir afiyet olsun.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






