Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı su(100ml)
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı su bardağı un
İçi için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu kaseye alalım ortasında çukur oluşturalım içine tereyağı,yumurta, maya, tuz, şeker ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım fazla un eklemeye gerek yok gerekirse en fazla iki avuç ekleyin.
- Hamuru yoğurunca ortalama 70 gramlık 15 adet beze elde edin.
- Üzeri kapalı 10 dakika dinlendirin .
- Sonra hepsini elinizin yanıyla bastırın üzere açıp içine istediğimiz malzemeyi koyup tekrar elinizde bastırın .
- Üstüne yumurta sarısını sürüp çatalla çizik attıktan sonra üzeri kapalı 40 dakika mayalandırın.
- Daha sonra fırını 180 derece fırına verin ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerini 5 dakika daha kapatıp mümkünse sıcak olarak tüketin bu biçimde buzlukta saklama yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

