Revani
Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (kek kıvamına nazaran oran artabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 9/10 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üzeri için şerbetini hazırlayalım.
- Şeker ve suyu tencereye alıp, orta ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10/15 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Ardından karıştırma kabına sırayla yumurta, şeker, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilin, un ve son olarak irmikle limon kabuğu rendesini ek edip karıştırdıktan sonra uygun borcama dökelim.
- Öncesinde 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35/40 dk pişirelim.
- Ben 20dk da fırını açıp borcamın tarafını değiştirdim ve fırın derecesini 160/170derece bandında ayarladım. Alt üst pişmesine bağlı olarak altı kapayıp üstü açabilirsiniz ki nar üzere pişsin).
- Pişen kekimizin üzerine soğumuş şerbeti döküp çekmesi için dinlenmeye bırakalım. (ben şerbetini biraz fazla yaptım ve bir gece dinlendirip servise açtım).
- Üzerine isteğe nazaran hindistan cevizi serpebilirsiniz.(ayrıca tahinle de çok hoş oluyor, denemenizi tavsiye ederim).
Afiyet olsun.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







