Mayasız Tulum Peynirli Poğaça

Mayasız Tulum Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu

İçine;

  • 250 gram tulum peyniri peyniri
  • 1 ölçü isteğinize nazaran maydanoz ya da dereotu

Mayasız Tulum Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur hazırlamak için tüm gereçleri yoğurun. Denetimli kattığınız un ile yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp elinizle incecik açıp, içine peynirli maydanozlu içi ek edip kapatın.
  3. Poğaçaları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ile süsleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında poğaçaların üzerleri kızarana kadar pişirin. Poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.

Mayasız Tulum Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavurmalı Yumurta
Karışık Meyve Kompostosu
Somon Şiş (Sağlıklı Ve Lezzetli)
İç Pilav
Havuçlu Patates Topları (Pratik)
Çikolatalı Güllaç
Hdabla | © 2025 |