Red Velvet

Red Velvet Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 damla kırmızı besin boyası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Butter cream için;

  • 200 gram tereyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 damla kırmızı besin boyası

Süsleme için;

  • Metalik toz besin boyası
  • Pasta süsü

Red Velvet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta 4 yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri, şeker büsbütün eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. 2 damla kırmızı besin boyasını da ek ederek harca güzelce karıştıralım.
  5. Yağladığımız muffin kalıplarına döküp 180 derecede yarım saat pişirelim.
  6. Butter cream için; 200 gram tereyağını yüksek bölümde mikserle 5-6 dakika kadar çırpalım.
  7. Ardından pudra şekeri ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  8. En son besin boyasını da ekleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  9. Kek soğuduktan kremamızı sıkma torbasına alıp keklerimizin üzerine sıkalım.
  10. Elimizdeki pasta süsleri ile süsleyelim.

Tarifin yapılış görüntüsünü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Red Velvet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler
Tavuklu Silor/Ziron
Tek Kişilik Lemon Bowl – Limonlu Kase Tatlısı
Baklava
Muzlu Kek (Banana Bread)
Yumuşacık Amerikan Kurabiyeleri (Chewy Chocolate Chip Cookies)
Hdabla | © 2025 |