Tavuklu Silor/Ziron

Tavuklu Silor/Ziron Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet kalçalı but
  • 1 buçuk litre su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tavuklu Silor/Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Benim elimde kış hazırlığı için yufka yaparken hazırladığım kendi silorlarım vardı.Sizde bunu kış hazırlıklarınıza dahil edebilirsiniz.
  2. Ancak şuan elinizde yoksa, 3 adet rulo halinde kıvrılıp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz yufkalarda kâfi ve çok hoş olacaktır.
  3. Rulo halinde kıvırıp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz yufkaları fırın kabına dizin ve üzeri kızarana kadar fırına gönderin.
  4. Onlar kızarırken, butları suya alıp tuzunu ekleyip haşlanmaya bırakalım.
  5. Haşlanınca tavukları didikleyelim.
  6. Suyu farklı bi yerde tutalım.
  7. Kızaran silorlarımıza haşlanamadan kalan tüm suyu eşit halde ekleyelim ve üzerini kapatıp bekletelim.
  8. Suyu çekince silorların üzerine didiklenmiş tavukları alalım.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de erittiğimiz ve kırmızı toz biber eklediğimiz tereyağını dökelim.Afiyet olsun.

Tavuklu Silor/Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mercimek Çorbası (Videolu)
Pankek
Kremalı Muzlu Magnolya
Kadayıflı Muhallebili Revani
Elmalı Kurabiye
Tiramisu Topları
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet