Tavuklu Silor/Ziron

Tavuklu Silor/Ziron Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet kalçalı but
- 1 buçuk litre su
- Tuz
Üzeri için;
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Silor/Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?
- Benim elimde kış hazırlığı için yufka yaparken hazırladığım kendi silorlarım vardı.Sizde bunu kış hazırlıklarınıza dahil edebilirsiniz.
- Ancak şuan elinizde yoksa, 3 adet rulo halinde kıvrılıp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz yufkalarda kâfi ve çok hoş olacaktır.
- Rulo halinde kıvırıp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz yufkaları fırın kabına dizin ve üzeri kızarana kadar fırına gönderin.
- Onlar kızarırken, butları suya alıp tuzunu ekleyip haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanınca tavukları didikleyelim.
- Suyu farklı bi yerde tutalım.
- Kızaran silorlarımıza haşlanamadan kalan tüm suyu eşit halde ekleyelim ve üzerini kapatıp bekletelim.
- Suyu çekince silorların üzerine didiklenmiş tavukları alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de erittiğimiz ve kırmızı toz biber eklediğimiz tereyağını dökelim.Afiyet olsun.
Tavuklu Silor/Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








