Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
  • 1 tane yumurta (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,3 buçuk su bardağı un

Üzerine;

  • Ahududu reçeli (kullandım ben)

Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pudra şekeri ve katı yağı karıştırın yumurta, sıvı yağ ekleyin tekrar karıştırın.
  2. Kabartma tozu vanilya ve azar azar denetimli bir formda unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde edin.
  3. Hamuru yağlı kağıt ortasında açın çok ince ve çok kalın olmasın.
  4. Yuvarlak tırtıklı aparatla kesimler çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  5. Yarısının, ortalarını uygun bir duy yahut şişe kapağı ile çıkarın.
  6. Sadece ortasını açtığınız hamurların kenarlarına bıçak yardımıyla çizikler atın.
  7. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 12- 15 dakika kızartmadan pişirin.
  8. Soğuyunca bütün olanların ortalarına reçel koyup oburunu üzerine kapatın.
  9. Arzuya nazaran üzerlerine pudra şekeri serpiştirebilisiniz. Hali tepside vermeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kabak Yemeği
Portakallı Kek (Pamuk)
Kolay Bardak Tatlısı Tarifi
Muhteşem Mermer Kek
Susamlı Kurabiye
Protein Ekmek
Hdabla | © 2025 |