Kolay Bardak Tatlısı Tarifi

Kolay Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Kenarları bulamak için;
- Fındık
- Fıstık
- Hindistan cevizi
Kolay Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tereyağ vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırın .
- Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin, göz göz olunca kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Daha sonra düz su bardaklarını sudan kesinlikle geçirin ,muhallebi ılıdıktan sonra bardaklara doldurun ılımasını bekleyin.
- Üzerini strecleyip dolapta 1 geçe beklemeye bırakalım.
- Daha sonra muhallebileri alın ,elinizle kenarları oynatarak aykırı çevirip çıkarın.
- Hindistan cevizine ve fındık kırığına bulayın ,dilimleyin ve üzerine çikolata yahut istediğiniz malzemeyi sürün.
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.
Kolay Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





