Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)

Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı kadar un

Tepsiye serpmek için;

  • 2 yemek kaşığı kadar galete unu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel su, süt ve mayayı bir cezveye alıp ılıtıyoruz. Sonra bir kaba 3 su bardağı un koyuyoruz ve ortasını havuz üzere açıp ılıttığımız materyalleri ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. 3 su bardağından sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
  3. Hamurumuzu mayalanması için üstünü örtüp bekletiyoruz.
  4. Yağlı kağıda galeta unu serpip hamuru üzerine koyuyoruz. Hamurun üzerine hafif bastırıyoruz ki çok kabarıp içi hamur olmasın.
  5. Üzerine sürmek için un ve suyu bir kapta karıştırıp hamurumuzun üzerine harcın bir kısmını sürüyoruz. Biçim verirken her sırada elimizi harcımıza batırıp o denli hal veriyoruz.
  6. Daha sonra susam ve çörek otumuzu serpiyoruz. Fırının en altına su dolu bir kap koyuyoruz.
  7. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtılmış fırına hamurumuzu koyuyoruz. Altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Ben üzeri için yumurta kullanmadım. Bizim konutta yumurtalı pide pek tercih edilmiyor. Şayet yumurta kullanmak isterseniz unlu ve sulu harç yerine 1 yumurta sarısını sürebilirsiniz. Bu ölçülerden 1 adet büyük uzunluk pide çıkıyor.

Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşak Kakaolu Kurabiye
Browni (Islak) Kurabiye
Sütlü Brokoli Çorbası
Her Doğum Günlerinde İstenecek 5 Dakikalık Kolay Yaş Pasta
Patatesli Rulo Poğaça
Cevizli Poğaça (VİDEOLU)
Hdabla | © 2025 |