Zeytinli Baget Ekmek

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ekmeklik un
  • 380 gram su (unun markasına nazaran su alma oranı değişebilir o nedenle denetimli koyun)
  • 20 gram zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 10 gram tuz
  • 200 gram dilimli zeytin (yoksa ekmeği sade olarak da yapabilirsiniz)

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri uygunca homojen olana dek yoğuralım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  2. 30 dakika aralıklarla toplamda hamuru 3 katlama yapalım.
  3. Hamur 2-3 katına gelene kadar mayalamaya bırakalım.
  4. Bol unlu tezgaha hamuru alalım ve yeniden üzerine bol un serpelim.
  5. Hafif dokunuşlarla hamuru enine uzunluğuna biraz büyütelim ve uzunluğuna 4 eşit kesime bölüp burgu yapalım.
  6. 20 dk tepsi mayasına bırakalım.
  7. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15-20 dk pişirelim.

Dip not; hamuru pişirmeye başladığınızda tıpkı vakitte ısıya sağlam bir kabın içinde buz da fırına koyup buharla birlikte pişirirseniz ekmeğinizin kabuğu çıtır olur.

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Tart Kek
Tam Kıvamlı İrmik Helvası
Tavada Kazandibi
Tavuklu Nohut Yemeği
Aşırı Pratik Enfes Sıcak Çikolata
Köfte
Hdabla | © 2024 |