Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Varsa galeta unu

Üzeri için;

  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta sarısı (1 yumurta sarısıda olur)
  • Çörek otu
  • Susam

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ,tuz,şeker hepsini yoğuracağınız kaba alın karıştırın.
  2. 3 bardak ılık suyu ek edip hamuru toparlayalım.
  3. İyice yoğurun üstünü kapatıp en az 50 dakika dinlendirin.
  4. Hafif un serpiştirip tezgah üstünde yoğuralım iki eşit modüle bölelim.
  5. Tepsimize galeta unu serpiştirip hamuru üzerine koyup elimizle açalım.
  6. 2 yumurta sarısı ve 2,5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerine sürüp elimizle pide biçimini verelim.
  7. Çörek otu ve susamı üzerinde gezdirelim evvelce ısıttığımız 230 derece fırında 35 dakika da pişirelim.

Hepinize afiyet olsun tüm niyetlerimiz kabul olsun iyi ramazanlar.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Çatlak Kurabiye
Sebzeli Hindi But Sote
İçi Dışı Çikolata Chocolate Cookies
Et Fajita
Kıyır Kıyır Poğaça
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet