Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
2 pide için;
- 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su ( denetimli ekleyin )
- Yarım paket yaş maya ( 20 gm )
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 2 kaşık yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam ( isteğe bağlı çörek otu )
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına unu alın, ortasını açın orta kısmına mayayı ufalayın, üzerine şeker bir bardak suyu ekleyin 2-3 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Üzerine tuz ekleyin yoğurmaya başlayın kalan 1,5 bardak suyun da yavaş yavaş ek ederek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin elinizi hafif yağlayarak hamuru toparlayın üzerini örtüp yaklaşık 1 saate yakın mayalandırın.
- Hamuru yapacağınız yere hafif un serpiştirerek mayalanan hamuru alın elinizle toparlayın 2 eşit modüle bölün fırın tepsisinin aksi tarafına galeta unu serpiştirin, yaptığınız bir bezeyi koyun 15 dakika mayalanması için üzerini örtün.
- Bir kasede yoğur ve yumurta sarılarını karıştırın mayasını alan hamuru elinizle bastırarak açın (çok kalın olmasın yoksa fırında çok kabarır)
- Hazırladığınız karışımın yarısını hamurun üzerine dökün parmak uçlarınızla evvel kenarlarına daha sonra orta kısımlarına biçim verin üzerine susam serpiştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırının tabanına ısıya sağlam bir kase su koyun (bu pidenin sert olmamasını sağlar) akabinde orta kısma tepsiyi yerleştirin ve pişmeye bırakın. Fazla yada az kızarması sizin tercihinize kalmış.
- Her 2 pideyi tıpkı halde pişirin pişen pideyi fırından aldıktan sonra bir bez içerisine sarın bu daha yumuşak olmasını sağlar soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












