Püre Yatağında Et Sote

Püre Yatağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Püre için;
- 6 adet orta uzunluk patates
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 su bardağı süt
Püre Yatağında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklüye koyup üzerine 1 su bardağı su ek edip haşlamaya bırakalım (tuz eklemiyoruz ).
- Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım, üzerine doğranmış domates ,biberleri ekleyip kavuralım.
- Son olarak salça ve baharatları tuzu ekleyelim, 2 cins karıştırdıktan sonra üzerine haşlanmış etimizi suyuyla bir arada ekleyip ağzı açık bir halde suyu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Patatesleri soyup doğrayalım üzerine su ekleyip haşlayalım👍
- Haşlandıktan sonra düzgünce ezip püre haline getirelim, sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ekleyelim.
- Ocakta karıştıralım yağ eridikten sonra sütü ek edelim ve karıştıralım, en son kaşar ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım 👍.
- Servis tabağına evvel püreyi yayalım üzerine eti koyup servis yapalım deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Püre Yatağında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









