Püre Yatağında Et Sote

Püre Yatağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Püre için;

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 su bardağı süt

Püre Yatağında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti düdüklüye koyup üzerine 1 su bardağı su ek edip haşlamaya bırakalım (tuz eklemiyoruz ).
  2. Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım, üzerine doğranmış domates ,biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Son olarak salça ve baharatları tuzu ekleyelim, 2 cins karıştırdıktan sonra üzerine haşlanmış etimizi suyuyla bir arada ekleyip ağzı açık bir halde suyu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  4. Patatesleri soyup doğrayalım üzerine su ekleyip haşlayalım👍
  5. Haşlandıktan sonra düzgünce ezip püre haline getirelim, sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ekleyelim.
  6. Ocakta karıştıralım yağ eridikten sonra sütü ek edelim ve karıştıralım, en son kaşar ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım 👍.
  7. Servis tabağına evvel püreyi yayalım üzerine eti koyup servis yapalım deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Püre Yatağında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçü Sütlaç
Akşam Yemeği Menüsü
Pizza Dilimli Ekmekler
Domates Çorbası
Sufle
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |