Çanakta Tavuk Salatası

Çanakta Tavuk Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 adet milföy
- 1 adet yumurta
- Susam
- Tereyağ
İç harcı için;
- 4 adet but
- 2 adet salatalık
- Bir tutam dereotu
- Mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
- Mısır
Çanakta Tavuk Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyden başlıyoruz.İhtiyacımız olan ise 5 adet su bardağı.
- İlk olarak tereyağımızı ocakta eritiyoruz.
- Bardağımızın yarısına kadar erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Bir adet milföy hamurunu uzun olacak halde ikiye bölüyoruz.
- Bardağımıza sarıp yumurtaya buluyoruz ,susamla ise kaplıyoruz.
- Hepsini tamamladıktan sonra 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hamurlar pişerken haşladığımız butlar didiyoruz, sırasıyla mayonez, yoğurt, tuz, dereotu ve mısır ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişip soğuyan hamurlarımızı dolduruyoruz afiyet olsun:).
Çanakta Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



