Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımım İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 200 gram (1 yemek kaşığı dolusu) tereyağ yahut margarin
  • 6,5 çay bardağı un

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 adet yumurtanın beyazını uygun  karıştırma kabına  alıyoruz. Sarısını bir kenara ayıralım. Üzerine sürmek için kullanacağız.
  2. Ardından 1 çay bardağı ılık  su ve 1 çay bardağı ılık süt ekliyoruz.
  3. 1 paket kuru mayayı da ekleyip tel çırpacak ile çırpıyoruz.
  4. 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
  5. Daha sonra 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 3 tatlı kaşığı toz şeker ekliyoruz.
  6. Şeker ve tuz eriyene kadar çırpıyoruz.
  7. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz. 3-4 saniye daha çırpıyoruz.
  8. 6,5 çay bardağı unun evvel 3 çay bardağını ekliyoruz tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
  9. 200 gram (1 yemek kaşığı dolusu) tereyağ yahut margarin ekliyoruz.
  10. Elimizle yoğurarak yağımızın karışıma karışmasını sağlıyoruz.
  11. Kalan unu da ekleyip yeterlice yoğuruyoruz. Yeterlice yoğurmak çok kıymetli. Şayet cıvık olmuşsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Undan una kullanacağınız un miktarı  değişebilir. Lakin 6,5 su bardağı katınca yeterlice yoğurun o denli bir görün. Hâlâ cıvık ise  un ekleyin.
  12. Streç sinema örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  13. 1 saatin sonunda yumurta büyüklüğünde hamurdan kesim koparalım elimizle açalım ortasına ben peynir kullandım siz dilerseniz patates yahut diğer birşey kullanabilirsiniz.
  14. Peyniri tatlı kaşığı yardımıyla koyduktan sonra evvel bir yarısını peynirin üzerini kapatacak halde kapatalım sonra öteki yarısını onun üstüne kapatalım.
  15. Yağlı kağıt sevdiğimiz fırın  tepsisine zıt biçimde yerleştirelim.
  16. Üzerine sürmek için ayırdığımız yumurta sarısına 1 kaşık süt ekleyelim fırça ile karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim.
  17. Karıştırılmış susam ve çörek otundan serpelim.
  18. 180 °c fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Poğaçalarımız hazır. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😌.

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir Kizartması
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı
Fırında Somon
Mayasız Karabuğday Ekmeği (Fonksiyonel Beslenme)
Kıyma Kavurma
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet