Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği

Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 500 gram et yada tavuk eti
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 tane patates
  • 3 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Arasına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağının yarısına sıvı yağ yarısına su
  • Çok az tuz

Üzeri için;

  • Yumurta
  • Susam ve çörek otu

Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti birinci evvel suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim şayet ki hala sertse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim.
  2. Patates ve havuçları kızartalım.
  3. Pişen etimizin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve yağımızı koyup kavurmaya devam edelim.
  4. Salçamızı ekleyelim.
  5. Bezelyeyi de ekleyip ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  6. Börek sosumuz için tereyağını sıvı yağımızı suyu çok az da tuz ekleyerek karıştıralım.
  7. Yufkayı açıyoruz börek sosundan 2-3 kaşık döküp fırçayla her tarafını yağlıyoruz.
  8. Karşılıklı kenarları katlayıp kare haline getiriyoruz ve dörde bölüyoruz.
  9. Tekrar yağlıyoruz iç harcını ekleyip zarf formunda börekleri kapatıp karşıt çevirip tepsiye alıyoruz.
  10. Bir yumurtayı çırpıyoruz böreklerimizin üzerine sürüyoruz susam ve çörek otu serpip 180°’de 45 -50 dakika pişiriyoruz (fırından fırına farklılık gösterebilir denetimli pişirin).
  11. Beş adet yufkadan 20 tane çıkıyor buna nazaran materyalleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.

Puf Puf Kabaran Çıtır Mı Çıtır Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Topları
Damağınızda İz Bırakacak Acılı Ezme
Revani
Kış Çorbası
Sağlıklı Tiramisu
Evde Cappucino Tarifi
Hdabla | © 2025 |