Evde Cappucino Tarifi

Evde Cappucino Tanımı İçin Malzemeler
- 1 shot espresso (30 ml) yahut 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 120 ml süt
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe nazaran azaltabilir yahut artırabilirsiniz)
Evde Cappucino Tanımı Nasıl Yapılır?
- Espresso makinenizle yahut mokapot kullanarak bir shot espresso hazırlayın yahut granül kahvenizi hazırlayın.
- Sütü süt köpürtücüsü, french press yahut bir çırpıcı yardımıyla uygunca köpürtün. Sütünüzün sıcak olmasına dikkat edin.
- Geniş bir fincana evvel kahvenizi ekleyin, akabinde yavaşça köpürtülmüş sütü ekleyin. Sütün köpüğü en üste gelecek halde dökün.
- İsteğe bağlı olarak üzerine kakao tozu yahut tarçın serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
İpuçları:.
* Sütünüzün yağlı olması daha âlâ köpük elde etmenizi sağlar.
* Sütü çok ısıtmayın, yoksa köpüklenme özelliği azalır.
* Şayet süt köpürtücünüz yoksa, sütü bir kavanozda düzgünce çalkalayarak da köpürtebilirsiniz.
Evde Cappucino Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
