Püf Noktalarıyla Yaş Pasta

Püf Noktalarıyla Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • Pandispanya
  • 5 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar değil)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu

Pasta kreması (arasına);

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket beyaz çikolata (şart değil)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 1 paket krema
  • 1 paket kremşanti

Püf Noktalarıyla Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyaz ve sarılarını başka ayrı kaplara kıralım, üzerine şekeri paylaştıralım Yumurta beyazını şekerle birlikte kremşanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
  2. Yumurta sarılarını şekerle uygunca karışana kadar mikserle çırpalım, üzerine suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim ve tüm kuru gereçleri ek edip spatula ile düzgünce karıştıralım, çırptığımız yumurta beyazını da 2-3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ek edelim.
  3. 22 cm yuvarlak kalıba dökelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında fanlı ayarda 15-16 dk pişirelim (benim fırınımdaki süre).
  4. Ocağın altını yakıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim, şimdi sıcakken içine 1 paket beyaz çikolatayı kırıp atalım düzgünce karıştıralım.
  5. Üzerine streç sinema yada buzdolabı poşeti ile temas ettirerek kapatıp, (üzeri kabuk tutmaması için) buzdolabına alalım.
  6. Tamamen soğuduktan sonra kremamızın üzerine 1 paket toz kremşantiyi ek edip, mikserle düzgünce çırpalım.
  7. Pasta kremasında kullanım durumuna nazaran; çok koyu kıvamlı olduğunda 1 paket %35 yağlı krema ek ederiz.
  8. Çok sıvı kıvamlı olduğunda 1 paket toz kremşanti ek ederiz. Ortasına ben böğürtlen ve damla çikolata serdim lakin istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.
  9. Üzerinin kaplaması için; 1 paket %35 yağlı kremayı 1 paket kremşanti ile çırpıp, hiç bekletmeden sıvama yapalım.
  10. Üzerinin süslemesi tercih sorunu kenarlarına hazır çikolata sos sıkıp üzerini süsledim.

Not:Yumurtalara ve yumurtaların kabına birinci çırpma basamağında mutlaka su değmemeli, materyaller oda sıcaklığında olmalı, su bardağı ölçüm 200 ml klasik su bardağı. Pastaları her vakit 1 gün evvelden yaparsanız daha yeterli oturur, pandispanyası da daha rahat kesilir lakin bu pasta tıpkı günde yenildi ve herkes çok beğendi 🙂 Pasta katlarındaki pandispanya çok yumuşak olduğu için ıslatmadım lakin dilerseniz süt yada şekerli su ile hafif ıslatabilirsiniz. Pandispanyayı 3e yada 4e bölebilirsiniz.

Püf Noktalarıyla Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Muzlu Fit Kurabiye
3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye
Sütlü Tart
Yaprak Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet