Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabına sırasıyla yumurta,yoğurt,sıvı yağ konur ve homojen bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır.
  2. Daha sonra şeker, tuz, kabartma tozu ve sıcak su ek edilir.
  3. En son 2 su bardağı beyaz un ve 3 su bardağı mısır unu konur.
  4. Diğer yandan güveç kaplarına yağlı kağıt konur ve üzerlerine güveç kaplarını tam doldurmayacak halde hamur paylaştırılır ben bu ölçülerde 7 adet mısır ekmeği elde ettim.
  5. Son olarak güveç kapların paylaştırılan mısır ekmeği hamuru hafif ıslak elle düzeltilir.
  6. Daha sonra 160° derecelik fırında denetimli olarak pişirilir.

Not:fırın tepsisine sıralanan güveç kaplarının yanına içi su dolu bir güveç kabıda konur ve böylece ekmeklerimiz yumuşacık olur. Afiyet şifa olsun.

Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamuru Patatesli Pişi
Muzlu Karamelli Cupcake
Velvet (Kadife Pasta)
Karnıyarık
Şipşak Puf Börek
Patlıcanlı Börek
Hdabla | © 2025 |