Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabına sırasıyla yumurta,yoğurt,sıvı yağ konur ve homojen bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır.
- Daha sonra şeker, tuz, kabartma tozu ve sıcak su ek edilir.
- En son 2 su bardağı beyaz un ve 3 su bardağı mısır unu konur.
- Diğer yandan güveç kaplarına yağlı kağıt konur ve üzerlerine güveç kaplarını tam doldurmayacak halde hamur paylaştırılır ben bu ölçülerde 7 adet mısır ekmeği elde ettim.
- Son olarak güveç kapların paylaştırılan mısır ekmeği hamuru hafif ıslak elle düzeltilir.
- Daha sonra 160° derecelik fırında denetimli olarak pişirilir.
Not:fırın tepsisine sıralanan güveç kaplarının yanına içi su dolu bir güveç kabıda konur ve böylece ekmeklerimiz yumuşacık olur. Afiyet şifa olsun.
Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
